Termeni si Conditii

Prin platforma MedvisCare.ro, persoanele fizice si juridice pot achizitiona servicii medicale la domiciliu, in limita si cu aplicarea prevederilor legale continute in aceasta sectiune.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii si conditiile de utilizare ale platformei, deoarece accesarea sa implica acceptul dumneavoastra cu privire la clauzele stipulate.

SC Medvis Care SRL, detinatorul platformei MedvisCare.ro, isi rezerva dreptul de a schimba, corecta, modifica, adauga si/sau elimina partial sau total Termenii si conditiile de etilizare a platformei, fara o notificare prealabila. Pentru a fi la curent cu ultima versiune a Termenilor si conditiilor, va rugam sa vizitati periodic aceasta sectiune.


DEFINITII

Serviciile medicale reprezinta acele servicii medicale de consultatie, analize, investigatii si tratament la domiciliu, care sunt oferite utilizatorului, prin intermediul platformei online www.medviscare.ro. Aceste servicii medicale pot fi achizitionate prin plasarea unei comenzi, conform acestor Termeni si conditii.

Serviciile medicale pot fi comandate individual sau concatenate in cadrul aceleiasi comenzi.

Utilizatorul reprezinta persoana fizica sau juridica care are acces la platforma Medvis Care si care achizitioneaza, in beneficiul sau sau al unei terte persoane (Pacientul), servicii medicale.

Pacientul sau beneficiarul este persoana fizica in beneficiul careia se efectueaza comanda si plata aferenta serviciilor medicale. Pacientul (beneficiarul) va utliza efectiv serviciile medicale incluse in comanda.

Prestatorul serviciilor medicale este SC Medvis Care SRL:
Adresa sediului social: Strada Intrarea Rucar, nr 6, Ploiesti;
Adresa punctului de lucru (dispecerat call center): Strada Mihai Eminescu, nr 7, parter, Sector 2, Bucuresti;
Inregistrata la Oficiul Registrului Comertului sub nr. J29/1350/18.05.2022;
CUI: 46146498

Comanda reprezinta un document electronic, generat ca urmare a accesarii platformei Medvis Care de catre un utilizator, prin care acesta transmite catre Medvis Care intentia sa de a achizitiona servicii medicale furnizate de Medvis Care. Ulterior exprimarii intentiei, utilizatorul este contactat in vederea confirmarii comenzii, stabilirii detaliilor si trimiterii linkului de plata online. Comanda este considerata plasata in urma efectuarii platii de catre utilizator, prin linkul trimis de Medvis Care. Plata se va efectua prin intermediul platformei Netopia.ro.

Contractul de prestari servicii medicale incheiat in aceste conditii reprezinta un contract incheiat la distanta si reprezinta comanda confirmata de utilizator. Data la care se transmite electronic confirmarea comenzii de catre Medvis Care reprezinta data incheierii contractului.


ACHIZITIONAREA SI LIVRAREA DE SERVICII MEDICALE

Utilizatorul acceseaza platforma MedvisCare.ro, verifica oferta de servicii medicale necesare sau dorite si opteaza pentru unul sau mai multe dintre serviciile medicale furnizate de Medvis Care la domiciliu.

Utilizatorul poate solicita serviciile medicale oferite de Medvis Care:
- telefonic, la numarul de telefon afisat pe site;
- prin email, la adresa afisata pe site;
- completand formularul electronic cu toate datele necesare.

In urma solicitarii de servicii medicale, utilizatorul este contactat telefonic de reprezentantii Medvis Care pentru stabilirea detaliilor comenzii: serviciile medicale dorite, programarea pentru prestarea acestor servicii, pretul final al serviciilor medicale.

In urma discutiei telefonice, utilizatorul primeste un email de confirmare a comenzii, care contine detaliile stabilite telefonic, precum si linkul pentru plata, care va fi efectuata prin intermediul platformei de plati online Netopia.ro.

Dupa efectuarea platii, utilizatorul va primi din partea Medvis Care un email de confirmare a platii.

Medvis Care facilitează legatura între Beneficiar și Furnizorul medical, pentru a oferi acestuia dintâi acces rapid si online la serviciile si produsele oferite de Furnizorul medical.

Medvis Care nu furnizează, nu deține, și nu controlează niciunul dintre serviciile și produsele medicale pe care le puteți accesa prin intermediul site-ului nostru web, precum dar fără a se limita la laboratoare medicale, clinici medicale, truse de analiza, kituri de test, truse medicale, pachete de analize etc (intitutulete generic „Produsele medicale”).

Produsele medicale sunt deținute, controlate sau puse la dispoziție de catre Furnizorii Medicali (de exemplu testele si analizele medicale la care aveti access prin platforma noastră sunt furnizate si efectuate de clinici si laboratoare partenere autorizate).

Medvis Care se obliga sa livreze serviciile medicale conform prezentarii acestora pe platforma www.medviscare.ro, la data si in intervalul orar stabilite telefonic si confirmate prin email.

În consecință, furnizorii medicali sunt singurii responsabili pentru produsele medicale. Furnizorii medicali parteneri sunt autorizati si sunt in masura sa efectueze testele si analizele oferite. Partenerii noștri garanteaza atat calitatea, cat si siguranta actului medical, precum si procesarea si siguranta datelor medicale ale pacientilor, în baza cerințelor concrete primite din partea Dumneavoastră și transmise de către Medvis Care.

Utilizatorul isi asuma corectitudinea si exactitatea datelor furnizate, inclusiv a datelor de contact ale sale si ale beneficiarilor, înțelegând că fiecare comandă se va efectua prin raportare la aceste date.


PRETUL SERVICIILOR MEDICALE SI PLATA ONLINE

Plata aferenta serviciilor medicale comandate poate fi efectuata exclusiv prin intermediul platformei online.

Tarifele serviciilor medicale sunt exprimate in lei (RON) si sunt afisate pe site-ul www.medviscare.ro. Preturile finale ale serviciilor medical variaza in functie de disponibilitatea laboratoarelor de analiza si de domicilul beneficiarului.

Compania Medvis Care nu percepe comisioane suplimentare pentru platile online.

In cazul in care cardul este asociat unui cont in alta moneda decat lei (RON), tranzactiile se efectueaza in lei, la cursul de schimb al bancii emitente pentru cardul respectiv.

In cazul platilor online, Medvis Care isi declina responsabilitatea pentru costurile suplimentare suportat de utilizator. Comisioanele de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON, sunt suportate de utilizator.

Cardurile acceptate la plata online sunt cele emise sub siglele VISA (Classic si Electron), MASTERCARD si MAESTRO, daca au cod CVV2/CVC2. Prin intermediul platformei Medvis Care se pot efectua plati online cu cardul personal sau al firmei, in conditii de siguranta deplina. Pentru asigurarea securitatii tranzactiilor, Medvis Care utilizeaza platforma de plati online Netopia.ro.

Medvis Care a luat toate masurile necesare pentru a asigura securitatea datelor utilizatorului, dar transmiterea datelor si a informatiilor revin exclusiv utilizatorului.

Pentru finalizarea corecta a tranzactiei, trebuie introduse datele necesare autorizarii tranzactiei in platorma de plati Netopia.ro si trebuie urmati pasii afisati pe ecran.

Procesarea datelor de card se face in mod exclusiv de catre platforma de plata online Netopia.ro. Medvis Care nu solicita si nu stocheaza detalii referitoare la cardul utilizatorului si nu va solicita niciodata codul PIN al cardului utilizatorului.

Prin trimiterea comenzii, utilizatorul isi exprima acordul sa primeasca facturile prin intermediul postei electronice, la adresa de email mentionata in formularul de solicitare a serviciilor medicale, telefonic sau prin emailul adresat Medvis Care.

Datele introduse pentru generarea comenzilor, cu exceptia celor legate de cardul bancar, vor fi utilizate numai in concordanta cu procedurile Medvis Care si in conditii legale, in vederea furnizarii serviciilor medicale comandate.


DREPTUL DE MODIFICARE SI/SAU ANULARE A COMENZII

Utilizatorul are dreptul sa notifice in scris Medvis Care ca doreste modificarea programarii sau renuntarea la achizitionarea serviciilor medicale comandate, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv, in termen de 14 zile lucratoare de la data primirii de catre utilizator a mesajului de confirmare a comenzii, cu excepția situației în care serviciul a fost prestat, aspect care atrage după sine pierderea dreptului la retragere al consumatorului.

Beneficiarul este decăzut din dreptul de retragere de la data la care a început prestarea efectivă a serviciilor care fac obiectul contractului dintre părți.

In cazul modificarii programarii, utilizatorul trebuie sa notifice in scris compania Medvis Care, prin email sau utilizand formularul de pe site-ul www.medviscare.ro, cu cel putin 24 de ore inaintea orei programarii. In acest caz, utilizatorul va fi contactat telefonic pentru reprogramarea serviciilor medicale, iar confirmarea reprogramarii va fi transmisa prin email.

In cazul renuntarii la serviciile medicale achizitionate, utilizatorul trebuie sa trimita de pe adresa de email cu care s-a inregistrat pe site catre adresa contact@medviscare.ro un mesaj care trebuie sa contina cererea explicita de retur, datele de identificare si detaliile comenzii. In cazul indeplinirii conditiilor de renuntare, utilizatorului ii va fi returnata suma platita in contul bancar folosit pentru achizitionarea initiala a serviciilor medicale.


ÎNCETAREA CONTRACTULUI

Prezentul contract încetează la sfârșitul perioadei contractuale, acesta putând fi reînnoit doar prin manifestarea expresă a voinței în acest sens.

Contractul poate înceta și înainte de ajungerea la termen în următoarele situații:
- Părțile convin de comun acord încetarea contractului;
- Prin denunțare unilaterală din partea clientului;
- In caz de dizolvare, lichidare, faliment, retragerea autorizației de funcționare a Medvis Care, ori după caz în situația în care Beneficiarul se află în imposibilitate de a-și respecta obligațiile, caz în care părțile vor fi ținute a îndestula datoriile care au survenit până la această dată, uneia către cealaltă.


FORTA MAJORA

Niciuna dintre parti nu raspunde pentru neexecutarea la termen sau/si pentru executarea in mod necorespunzator, total sau partial, a oricarei obligatii care ii revine in baza prezentului contract, daca neexecutarea sau executarea necorespunzatoare a obligatiei respective a fost cauzata de forta majora, asa cum este definita de lege.

Partea care invoca forta majora este obligata sa notifice cealalta parte in termen de 5 zile de la producerea evenimentului si sa ia toate masurile posibile in vederea limitarii consecintelor lui.

Daca in termen de 10 zile de la producerea evenimentului de forta majora, acesta nu inceteaza, partile au dreptul sa-si notifice incetarea de plin drept a contractului, fara ca vreuna dintre ele sa pretinda daune-interese.


NOTIFICARI

Orice notificare este valabil daca va fi transmisa la adresa / sediul indicat in comanda / confirmarea de comanda.

In cazul in care notificarea se face prin posta sau curier rapid, ea va fi transmisa cu confirmare de primire si se considera primita de destinatar la data mentionata pe confirmarea de primire.

Daca notificarea se trimite prin email, ea se considera primita in prima zi lucratoare dupa cea in care a fost expediata.

Notificarile verbale nu se iau in considerare daca nu sunt confirmate prin intermediul uneia dintre modalitatile prevazute la paragrafele precedente.


LEGEA APLICABILĂ. JURISDICȚIA.

Prezentul Contract este supus legii române. Eventualele litigii apărute între Medvis Care și Utilizatori / Beneficiari se vor rezolva pe cale amiabilă sau, în cazul în care aceasta nu va fi posibilă, litigiile vor fi soluționate de instanțele judecătorești române competente din Municipiul Timisoara.


PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Prelucrarea dateleor cu carcter personal este cuprinsa in sectiunea Politica de Confidentialitate.

Pentru a fi pe deplin informati asupra modului de utilizare a site-ului www.medviscare.ro, va invitam sa consultati sectiunea GDPR, care include informatii referitoare la utilizarea cookies.


* * * * *

DREPTURI DE AUTOR

Continutul site-ului www.medviscare.ro - anume date, imagini, texte, grafica, simboluri, clipuri audio/video, elemente de web design, scripturi sau programe - reprezinta proprietatea Medvis Care, fiind protejate de legea privind protectia drepturilor de autor.

Utilizarea acestor elemente fara acordul scris, obtinut in prealabil de la Medvis Care, va fi pedepsita conform legislatiei in vigoare.

Sunt strict interzise reproducerea, modificarea, transferul, distribuirea, republicarea, copierea sau transmiterea prin orice mijloace a continutului prezent pe www.medviscare.ro, fara permisiunea prealabila a reprezentantilor Medvis Care.


CONDITII DE UTILIZARE, GARANTII SI LIMITARI

Prezentul site, impreuna cu ansamblul informatiilor continute, este furnizat ca atare, in masura disponibilitatii, fara existenta unei declaratii de garantie sau aprobare, explicita sau implicita.

Medvis Care nu poate garanta ca website-ul, serverele pe care acesta este gazduit sau emailurile trimise de reprezentantii sai nu contin virusi sau alte componente informatice cu caracter potential daunator.

Utilizatorul foloseste site-ul pe propria sa raspundere, Medvis Care fiind exonerata de eventuale daune directe sau indirecte cauzate de utilizarea sau accesarea site-ului, respectiv de informatiile utilizate de pe site.

Medvis Care nu poate garanta utilizarea neintrerupta sau fara erori a acestui site. Prin derogare de la orice prevedere a acestor termeni si conditii, in masura maxima admisa de lege, nu vom fi responsabili pentru functionarea sau disponibilitatea site-ului, indiferent de motivele sau factorii care au condus la intreruperea sa.

Accesarea www.medviscare.ro se face exclusiv prin vointa utilizatorului. Informatiile publicate corespund realitatii la momentul includerii lor pe site. Serviciile si produsele prezentate pe site pot suferi ajustari de pret. Pentru a primi o oferta clara si finala, va rugam sa contactati unul dintre reprezentantii Medvis Care - telefonic, prin email sau utilizand formularul de pe site. Medvis Care isi rezerva dreptul de a modifica in orice moment datele de pe site, in functie de schimbarile ce au loc cu privire la serviciile oferit/e.

Medvis Care nu isi asuma responsabilitatea pentru site-urile externe care contin linkuri catre www.medviscare.ro. In mod similar, niciun site extern pe care il vizitati ca urmare a accesarii unui link de pe acest site nu se afla sub verificarea si controlul Medvis Care, iar vizitarea site-ului extern se face exclusiv pe raspunderea dumneavoastra.


SECURITATE

Utilizarea site-ului www.medviscare.ro presupune asumarea si asigurarea confidentialitatii datelor referitoare la contul dumneavoastra de acces, cum sunt numele de utilizator si parola.

Prin aceasta, utilizatorul accepta si isi asuma intreaga responsabilitate pentru activitatile desfasurate pe site prin intermediul contului si a parolei sale. Daca aveti suspiciunea ca, din diverse motive, confidentialitatea datelor a fost compromisa, va invitam sa notificati imediat Medvis Care pentru a bloca accesul la cont si pentru a va genera un nou set de date de logare in cont.

Efectuarea de operatiuni neautorizate asupra acestui site si tentativa de efectuare a acestora, respectiv utilizarea abuziva, utilizarea frauduloasa, accesul neautorizat, modificarea si/sau copierea de informatii cu scopul de a le comercializa ori alte actiuni similare vor fi pedepsite conform legii.


SOLICITATI O PROGRAMARE
* Momentan, serviciile Medvis Care sunt disponibile exclusiv in Bucuresti, jud. Ilfov si jud. Prahova.
SC Medvis Care SRL
CUi: 46146498 / Nr. Reg. Com: J29/1350/2022